Климатичната активистка Грета Тунберг пристигна в лондонски съд за заведеното срещу нея

...
Климатичната активистка Грета Тунберг пристигна в лондонски съд за заведеното срещу нея
Коментари Харесай

Грета Тунберг се изправя пред съд в Лондон

Климатичната активистка Грета Тунберг пристигна в лондонски съд за заведеното против нея дело за нарушение на публичния ред при митинг по време на конференция за петрола и газа предходната година, съобщи Ройтерс.

Тунберг, която стана световноизвестна, откакто стартира да провежда ежеседмични митинги пред шведския парламент през 2018 година, бе задържана през октомври след митинг пред лондонски хотел, където водачи от промишлеността участваха във Форум за енергийна просветеност.

21-годишната активистка е измежду петимата обвинени, против които е заведено делото в лондонския съд. И петимата не се признават за отговорни по обвиняванията, че са нарушили публичния ред като не са изпълнили напътствията на полицията да се реалокират.

С усмивка на уста Тунберг си проправи път през фотографи и служители на реда пред правосъдната зала на фона на викания " Климатичните митинги не са закононарушение ".

Делото ще бъде водено от арбитър без правосъдни заседатели и се чака да продължи най-малко два дни. Ако бъдат приети за отговорни, на обвинените ще бъдат наложени санкции до 2500 английски лири (3160 щатски долара).

Активисти за запазване на околната среда, в това число от организацията " Грийнпийс ", споделиха, че ще стачкуват пред съда в символ за взаимност с обвинените.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР